Obrazovanje koje vas ne uči samo šta da radite – već kako da mislite!

U vremenu u kojem se tržište rada menja brže nego ikad, a konkurencija dolazi iz svakog kraja sveta, sve više mladih (i onih koji to više nisu) traži obrazovanje koje nudi više od teorije.
Traže znanje koje ima primenu.
Traže iskustvo koje stvara vrednost.
Traže obrazovanje koje oblikuje način razmišljanja – ne samo CV.
Upravo zato, tri prestižna fakulteta – Glion Institute of Higher Education, Les Roches Global Hospitality Education i École Ducasse – postaju izbor onih koji žele da izgrade ozbiljnu karijeru u oblasti hospitality menadžmenta, luksuznog biznisa i visoke gastronomije.
Iako svaka od ovih škola ima svoju specifičnost i filozofiju, ono što ih spaja je jasno:
Glion je jedan od najcenjenijih univerziteta za hospitality menadžment na svetu, sa tradicijom dužom od 60 godina. Kampusi se nalaze u Švajcarskoj (Glion & Bulle) i Londonu, a svaki od njih nudi iskustvo koje kombinuje akademsku izvrsnost, internacionalnu mrežu i direktan kontakt sa luksuznom industrijom.
Ono što Glion izdvaja jeste usmerenost ka liderstvu i strateškom menadžmentu u sektoru luksuza – uključujući hotele, event menadžment, finansije, marketing i brend strategiju u visokom ugostiteljstvu.
Les Roches je univerzitet poznat po dinamičnom pristupu obrazovanju i razvoju preduzetničkog duha kod studenata. Kampusi u Švajcarskoj (Crans-Montana) i Španiji (Marbelja) nude savremene obrazovne programe koji kombinuju menadžment, biznis, inovacije i praksu u realnim uslovima.
Les Roches stavlja snažan akcenat na digitalnu transformaciju, održivost, startap kulturu i globalnu povezanost, što ga čini idealnim za studente koji razmišljaju izvan okvira tradicionalnog hospitality menadžmenta.
Osnovana od strane legendarnog chefa Alaina Ducassea, École Ducasse je više od škole kuvanja – to je akademija kulinarske izvrsnosti. Sa kampusima u Parizu (Meudon) i Yssingeauxu, ova institucija nudi programe koji kombinuju tehničku preciznost, kreativnost i poslovni uvid.
Učenje se odvija u realnim profesionalnim kuhinjama, pod mentorstvom chefova sa Michelin zvezdicama, i obuhvata sve – od osnova kuhinje i slastičarstva, do inovacija u prezentaciji, održivoj gastronomiji i vođenju kulinarskog biznisa.
Ove škole nisu mesta na kojima završavaš obrazovanje i tek onda razmišljaš „šta dalje“.
Ovde karijera počinje dok još studiraš.
Sa programima koji uključuju obavezne prakse, saradnju sa globalnim kompanijama (Ritz-Carlton, LVMH, Four Seasons, Accor, Alain Ducasse Group…), i alumni mrežom koja se proteže kroz sve kontinente – diplomci ovih škola ulaze u profesionalni svet sa jasnim pravcem, relevantnim kontaktima i konkretnim iskustvom.
• Za ambiciozne srednjoškolce koji žele više od klasičnog univerziteta.
• Za studente koji žele internacionalno iskustvo i vrhunsku praksu.
• Za mlade profesionalce koji žele da promene pravac karijere.
• Za sve one koji veruju da je obrazovanje ulaganje u ono što možemo postati.