Zašto Velika Britanija?

U srcu svakog avanturiste, istraživača i sanjara leži želja za nečim većim, nečim što prevazilazi granice poznatog. Studiranje u Velikoj Britaniji je poput otvaranja vrata svetu mogućnosti, znanja i raznolikih kultura.

1. Akademska izvrsnost:

Britanske univerzitete krasi visok standard obrazovanja, priznat širom sveta. Od Oksforda i Kembridža do modernih istraživačkih centara, ova zemlja je dom nekim od najstarijih i najcenjenijih obrazovnih institucija. Ovde se na obrazovanje ne gleda samo kao na proces, već kao putovanje u potrazi za znanjem, sa mogućnošću da učite od vodećih svetskih stručnjaka.

Diploma sa britanskih univerziteta nije samo običan papir, već ključ koji otvara vrata međunarodnih kompanija i priznata je u akademskim i profesionalnim krugovima širom sveta.

Velika Britanija baner

2. Kulturno raskršće:

Velika Britanija je poput žive globalne pozornice, gde svaka ulica, kafić, i predavanje donosi šansu za susret s različitim kulturama. Jedan dan možete razgovarati o italijanskim filmovima, a drugi dan učiti o japanskoj kuhinji, i to sve u srcu Londona ili Edinburga.

Ovde ćete upoznati ljude iz svih delova sveta, stvarajući prijateljstva koja ne poznaju granice. Vaše iskustvo u Velikoj Britaniji biće obogaćeno raznovrsnim pričama, tradicijama i perspektivama, koje će vam pružiti nezaboravne uspomene i dragocena prijateljstva.

3. Otkrijte čaroliju Velike Britanije: Od Londona do škotskih visoravni

Zamislite život gde jednog dana lutate kroz užurbane ulice Londona, a već sledećeg se divite mirnim škotskim visoravnima. Velika Britanija nije samo mesto za studiranje; već avantura kroz istoriju, vreme i prirodne lepote koje oduzimaju dah. Od Big Bena do tajanstvenog Stonehenge-a i zelenih predela Lake Distrikta, svaki kutak ove zemlje priča jedinstvenu priču koja čeka da je otkrijete.

4. Mreža mogućnosti i vaša karta za globalnu karijeru:

Kada dobijete diplomu univerziteta iz Velike Britanije, vi tehnički stičete pasoš za globalnu karijeru. Evo šta ovo znači za vas:

 • Britanski univerziteti su poznati po svojim čvrstim vezama s vodećim kompanijama i industrijama. Ovo znači pristup ekskluzivnim praksama, radnim iskustvima i networking-u koji mogu biti ključni za vašu buduću karijeru. Zamislite da radite na projektima sa kompanijama kao što su Google, BBC, ili Rolls-Royce i to još dok ste na studijama!
 • To nije sve, jer će vam karijerne službe na ovim univerzitetima pomoći pri pisanju CV-ja i oko intervjua i na taj način vas pripremiti za prve profesionalne korake.

5. Sjajna prilika da usavršite engleski u njegovoj domovini:

Nema boljeg mesta za usavršavanje engleskog jezika od njegovog izvornog okruženja. Učite jezik u interakciji sa izvornim govornicima i u kontekstu bogate britanske književnosti i medija.

Imaćete priliku da svakodnevno komunicirate s izvornim govornicima u različitim situacijama – od akademskih predavanja pa sve do opuštenih razgovora u kafićima. Ova svakodnevna izloženost jeziku omogućiće vam da brže savladate akcente, što je nešto što udžbenici nikada ne mogu u potpunosti preneti.

Sjajna prilika da usavršite engleski u njegovoj domovini

Engleski jezik je neodvojiv od bogate britanske književnosti i medija. Dok studirate, imaćete pristup bibliotekama prepunim klasičnih i savremenih dela, i imaćete mogućnost da se upoznate sa radovima Šekspira, Dikensa i mnogih drugih u njihovom izvornom obliku.

Gledanje britanskih filmova i serija, slušanje radija i čitanje novina pomoći će vam da razumete svu raznolikost engleskog jezika.

Ukoliko vam studiranje u Velikoj Britaniji deluje baš kao vaš “cup of tea”, zakažite konsultacije sa svojim Global Study mentorom i pridružite se brojnim studentima koji su uz našu podršku upisali fakultete u UK i podigli svoje obrazovanje na viši nivo. 🏆🎓

DEO PONUDE FAKULTETA U VELIKOJ BRITANIJI IZ NAŠE PARTNERSKE MREŽE: Top predlozi mentora

QUEEN MARY UNIVERSITY OF LONDON

Queen Mary University of London (QMUL) je poznata i cenjena obrazovna institucija u Ujedinjenom Kraljevstvu. Ovo su ključne informacije o univerzitetu:

 1. Prestiž i rangiranje: Queen Mary University of London se redovno nalazi visoko na globalnim univerzitetskim rang listama. Ovaj univerzitet je deo Russell Group, što je konsorcijum vodećih istraživačkih univerziteta u Ujedinjenom Kraljevstvu.
 2. Strateška lokacija u Londonu: Smešten u srcu živahnog istočnog Londona, QMUL nudi kombinaciju urbanog života i kampusa koji je dovoljno izolovan da omogući kreiranje jedinstvene zajednice studenata. Njegova lokacija omogućava studentima da istraže kulturne, istorijske i društvene aspekte jednog od najdinamičnijih gradova na svetu.
 3. Raznoliki akademski programi: QMUL nudi širok spektar akademskih programa, uključujući humanističke i društvene nauke, pravo, medicinu i stomatologiju, kao i inženjerstvo i prirodne nauke.
 4. Internacionalna zajednica: QMUL ima izuzetno raznoliku studentsku populaciju, sa velikim brojem međunarodnih studenata, što doprinosi bogatom kulturnom iskustvu na kampusu.
HULT INTERNATIONAL BUSINESS SCHOOL

HULT INTERNATIONAL BUSINESS SCHOOL

Hult International Business School je globalno priznata poslovna škola sa kampusima u više gradova širom sveta. Smatra se inovativnom i prestižnom institucijom, posebno privlačnom za one koji žele da razviju globalnu karijeru u biznisu i steknu praktične veštine potrebne za uspeh u dinamičnom poslovnom svetu. Nekoliko ključnih informacija o Hult International Business School-u:

 1. Prisutnost na globalnom nivou: Hult ima kampuse u nekoliko velikih svetskih gradova, uključujući London, Boston, San Francisco, Dubai i Šangaj. Ova globalna mreža kampusa omogućava studentima jedinstvenu priliku da steknu međunarodno obrazovanje i iskustvo.
 2. Inovativni programi: Hult nudi različite programe uključujući osnovne (Bachelor) i postdiplomske (Master i MBA) studije u oblasti biznisa. Njihovi programi su poznati po praktičnom, inovativnom pristupu obrazovanju, sa naglaskom na sticanje veština relevantnih za globalno poslovno okruženje.
 3. Međunarodna raznolikost: Njihovi studenti dolaze iz različitih delova sveta, čineći Hult međunarodnom školom. Ova raznolikost podstiče razmenu različitih perspektiva i iskustava, što obogaćuje proces učenja.
 4. Praktično iskustvo: Hult stavlja veliki naglasak na praktično iskustvo. Studenti često rade na stvarnim projektima, slučajevima i simulacijama, što im omogućava da primene teorijsko znanje u praktičnim situacijama.
KING'S COLLEGE LONDON

KING'S COLLEGE LONDON

King’s College London nije samo mesto za sticanje obrazovanja; to je mesto gde se stvaraju lideri, inovatori i akademski građani koji su spremni da se suoče sa izazovima današnjeg kompleksnog sveta. Sa svojim bogatim nasleđem, inovativnim pristupom i globalnim uticajem, King’s College London je jedan od stubova akademske izvrsnosti u Velikoj Britaniji, ali i šire.

 1. Bogata istorija i tradicija:
  King’s College London nije samo jedan od najstarijih univerziteta u Engleskoj, već i institucija koja se može pohvaliti bogatom istorijom i tradicijom. Osnovan sa vizijom pružanja vrhunskog obrazovanja i istraživanja, King’s je kroz decenije ostao veran svojim osnovnim vrednostima, dok je istovremeno išao u korak sa promenama i inovacijama u akademskom svetu.
 2. Raznovrsni programi:
  King’s College nudi širok spektar akademskih programa, uključujući humanističke i društvene nauke, pravo, medicinu i biomedicinu, psihologiju, inženjering, menadžment, kao i brojne programe za studente koji imaju strast prema umetnosti.
 3. Lociran u srcu Londona:
  Njegova lokacija u centru Londona daje studentima ne samo pristup brojnim kulturnim i istorijskim znamenitostima, već i mogućnost povezivanja sa vodećim kompanijama i organizacijama. Ovo strateško pozicioniranje pruža studentima izvanredne prilike za umrežavanje i profesionalni razvoj.
 4. Prestižni alumni i uticaj na društvo:
  Diplomci King’s College-a su ostavili neizbrisiv trag u različitim oblastima, od nauke i politike do umetnosti i kulture. Mnogi od njih su igrali ključne uloge u oblikovanju savremenog sveta, što svedoči o uticaju i kvalitetu obrazovanja koje pruža ovaj univerzitet.
CITY, UNIVERSITY OF LONDON

CITY, UNIVERSITY OF LONDON

City, University of London, poznat i kao City University, je jedna od vodećih globalnih univerzitetskih institucija sa sedištem u srcu Londona. Osnovan je 1894. godine kao Northampton Institute, a status univerziteta stekao je 1966. City, University of London, je poznat po svojim snažnim vezama sa poslovnom zajednicom, posebno u finansijskom i pravnom sektoru, što čini njegove programe veoma relevantnim i usmerenim na profesionalnu karijeru.

Ključne karakteristike i programi:

 1. Akademska izvrsnost: Univerzitet je poznat po svojoj akademskoj izvrsnosti, posebno u oblastima kao što su biznis, pravo, inženjering, medicina, novinarstvo i društvene nauke.
 2. Cass Business School: Jedan od najprestižnijih fakulteta unutar univerziteta je Cass Business School, koji nudi visokokvalitetne programe iz oblasti menadžmenta, finansija i preduzetništva.
 3. Inženjering i informatičke nauke: Univerzitet nudi raznovrsne programe iz oblasti inženjeringa, uključujući električno, elektronsko, mehaničko inženjerstvo, kao i informatičke nauke.
 4. Globalna perspektiva: Sa studentima iz preko 160 zemalja, City, University of London, pruža bogato globalno iskustvo sa snažnim međunarodnim fokusom.
 5. Lokacija: Nalazi se u blizini londonskog finansijskog distrikta, što omogućava studentima jedinstvenu priliku da se povežu sa vodećim kompanijama i profesionalcima u industriji.
UNIVERSITY OF GREENWICH

UNIVERSITY OF GREENWICH

University of Greenwich, smešten u Londonu, je poznat po svojoj bogatoj istoriji, kvalitetnom obrazovanju i prelepom kampusu. Sa svojim korenima koji sežu do 1890. godine, univerzitet nudi širok spektar akademskih programa u različitim disciplinama.

 1. Raznolikost programa: University of Greenwich nudi širok spektar studijskih programa koji obuhvataju inženjerstvo, poslovne studije, računarske nauke, medicinu, humanističke, prirodne nauke i mnoge druge.
 2. Tri kultna kampusa: Bilo da odaberete istorijski Greenwich, zeleni Avery Hill ili dinamični Medway, svaki kampus nudi jedinstveno okruženje za učenje i razvoj.
 3. Posvećenost studentima: University of Greenwich je poznat po svojoj posvećenosti studentima, nudeći raznovrsne programe podrške, uključujući karijerne savete, podršku za mentalno zdravlje, i akademsku podršku. Na Greenwichu su studenti u fokusu. Ovde vas podržavaju, razumeju i pomažu vam da dosegnete svoj puni potencijal.
 4. Živopisna globalna zajednica: Sa studentima iz preko 140 zemalja, ovde ćete steći prijatelje iz celog sveta. Raznolikost i multikulturalnost su u srcu “Greenwich iskustva”.

Koja mi je dokumentacija potrebna za upis na ove fakultete?

Za upis je potrebno da pripremiš sledeću dokumentaciju:

 • CV
 • Motivaciono pismo
 • Pismo preporuke
 • Pasoš
 • Svedočanstva iz srednje škole (transkripti ocena)
 • Diploma srednje škole
 • Sertifikat iz engleskog jezika

Kako izgleda upis na fakultete u Velikoj Britaniji?

Upis na sve fakultete Velikoj Britaniji u se odvija putem zvaničnog portala “UCAS” i rezultati se objavljuju najkasnije do sredine maja meseca.

Budući studenti imaju pravo da apliciraju na maksimum pet fakulteta i zavšni rok za upis je 25. januar.

👉 Ukoliko se pitaš kako da započneš proces, naš odgovor na to je: “JEDNOSTAVNO”!

PRVI KORAK je da zakažeš konsultacije sa mentorom nakon kojih ćeš dobiti sve važne informacije i “timeline” koji je potrebno da ispratiš, ali naravno sve uz pomoć tvog dodeljenog mentora.

Global Study je tim edukativnih savetnika koji su tu da ti pomognu u svakoj fazi apliciranja na željene fakultete u inostranstvu, sa neverovatnih 100% uspešnosti pri upisu studenata!

Mi smo tu da ti pomognemo da se lakše i brže upišeš na željeni fakultet, ali i da sa tobom pripremimo svu dokumentaciju tako da se baš ti istakneš u odnosu na ostale kandidate.

Zakaži besplatne konsultacije

Da li ste znali da Global Study svake godine uspešno isprati preko 100 studenata na željene fakultete u inostranstvu? Svi oni su prošli kroz istu proceduru apliciranja i neophodne korake sa svojim mentorima.

Ukoliko i ti želiš da iz prve ruke saznaš više o njihovom iskustvu studiranja u Velikoj Britaniji, putem kontakt forme na našem sajtu možeš u bilo kom trenutku stupiti u kontakt sa njima.

Razgovaraj licno sa globalstudy studentima

Otkrij šta sve Global Study ima u ponudi za tebe!

Konsultacije

Razgovor sa mentorom će vam pomoći da odaberete pravi program za studije ili drugu vrstu školovanja.

Priprema dokumentacije

“Dobra priprema je pola posla” je parola svih naših mentora, zato je važno da svoju dokumentaciju za upis pripreme stručnjaci sa godinama iskustva iza sebe

Apliciranje na fakultete

Naši partneri se oslanjaju na procenu Global Study mentora u procesu apliciranja i zato aplikacije koje šaljemo imaju 100% uspeha pri upisu

Proces viziranja

Za vas pripremamo dokumentaciju, zakazujemo razgovore u ambasadi i pratimo status do trenutka dobijanja vize.

Pronalazak smeštaja

Bilo da ste na kampusu ili privatnom smeštaju važno je da pronađete pravo rešenje za stanovanje u drugoj zemlji. Naša povezanost sa lokalnim agencijama će vam biti od velikog značaja,

Pojedinačne usluge

Pored paketa usluga, nudimo i odvojene usluge izrade CV-ja, motivacionog pisma ili pisma preporuke.

Zašto studirati u Velikoj Britaniji?

Zamislite da se svakog jutra budite s osećajem da ste korak bliže ostvarenju svojih snova. To je ono što nudi studiranje u Velikoj Britaniji – priliku da sebe učinite nešto izvanredno. Ovo nije samo odlazak na studije; ovo je avantura koja menja život.

U Velikoj Britaniji, svaki dan je novo otkriće. Bićete okruženi istorijom na svakom koraku, ali istovremeno ćete biti deo inovacija koje kreiraju budućnost. Tu su univerziteti koji ne samo da se diče impresivnom istorijom, već su poznati po tome što postavljaju globalne standarde akademske izvrsnosti.

Vaša diploma neće biti samo običan papir; biće simbol kvaliteta prepoznat širom sveta. Bilo da sanjate o uspehu u akademskom svetu, korporativnom sektoru ili pokretanju vlastitog biznisa, ovde ćete pronaći sve što je potrebno za izgradnju temelja vaše budućnosti.

Global study student

Ali to nije sve! Studiranje u Velikoj Britaniji znači uranjanje u raznolikost i kulturu. Upoznaćete ljude iz svih krajeva sveta, steći prijatelje za ceo život i izgraditi međunarodnu mrežu koja će vam koristiti godinama.

Dakle, zašto Velika Britanija? Jer ovde svaki dan donosi priliku da budete bolji, da rastete i da gradite ne samo karijeru već i život prepun uspeha, prijateljstava i nezaboravnih iskustava. Vaša priča počinje ovde. Vaša priča počinje s Velikom Britanijom. 🇬🇧

P.S. Tvoja budućnost te čeka, ali ne predugo!

Call Now Button