Jeste li se ikada zapitali kako bi bilo da studirate u zemlji poznatoj po svojoj inovativnosti, tradiciji i dinamičnom studentskom životu? Global Study vam predstavlja neverovatnu priliku – studirajte na engleskom jeziku, u srcu Evrope, i to uz mesečni budžet do 1000€! Zvuči sjajno, zar ne? Ukoliko te interesuje studiranje u Nemačkoj pročitaj ovaj tekst do kraja i saznaj da li je Nemačka pravi izbor za tebe!

Zašto Nemačka?

 • Nemački univerziteti su svetski priznati i skoro besplatni. (plaćaju se samo administrativne takse u iznosu do maksimalno 500€)
 • Nemačka nudi ogromne mogućnosti za praksu zahvaljujući svom brzom privrednom rastu.
 • Razmišljaš o poslu nakon faksa? Nemačka ima stopu nezaposlenosti ispod 3% – te je šansa da se tamo i zaposliš ogromna! Takođe, nakon završenih studija, u Nemačkoj možeš ostati još 18 meseci, što je sasvim dovoljno da pronađeš svoj prvi posao, stekneš dozvolu za rad i ostaneš da živiš u Nemačkoj 🙂

Svesni smo da proces apliciranja na strane fakultete može delovati kao jedna dugotrajna i komplikovana procedura, međutim, uz pravu podršku taj proces može biti dosta jednostavan. Tu na scenu stupamo mi, ekipa koja okuplja iskusne i posvećene mentore i edukativne savetnike, sa neverovatnih 100% uspešnosti pri upisu studenata na željene fakultete!

Zakaži besplatne konsultacije

Nemačka izvan učionica: Otkrij šta te čeka tokom studiranja!

Kada pomislite na Nemačku, možda vam prvo padnu na pamet brzi automobili, oktobarski festival piva – Oktober fest, ili čak bajkoviti dvorci Bavarske. Međutim pored toga, Nemačka je poznata i kao zemlja bogate istorije, kulture i, naravno, zemlja sa prestižnim fakultetima koji postoje čak i nekoliko vekova! Evo nekoliko zanimljivosti o Nemačkoj koje možda niste znali:

 1. Stara akademska tradicija: Prvi univerzitet u Nemačkoj, Univerzitet u Hajdelbergu, osnovan je 1386. godine, šti ga čini jednim od najstarijih univerziteta na svetu!
 2. Gradovi puni studenata: U Nemačkoj se nalazi veliki broj studentskih gradova i u njima je sve podređeno studentima. Gradovi poput Getingena su poznati kao “studentski gradovi”. U Getingenu, skoro svaki treći stanovnik je student!
 3. Zeleni kampusi: Mnogi nemački univerziteti ponosno promovišu svoju održivost i ekološku svest, s obiljem zelenih površina i inicijativa za očuvanjem životne sredine i energije.
 4. Studentski život: Nemački studentski život nudi obilje aktivnosti za svakog – od sportskih timova, umetničkih kolektiva do međunarodnih klubova i događaja.
 5. Fleksibilnost u učenju: Mnogi fakulteti nude kombinaciju predavanja, seminara, projekata i praktičnog rada, omogućavajući studentima da prilagode svoj način učenja i na najbolji način iskoriste svoje vreme na fakultetu.
 6. Centar inovacija: Gradovi poput Berlina, Minhena i Hamburga dom su nekih od najvećih tehnoloških i startap događaja i konferencija u Evropi, pružajući studentima priliku da se umreže i steknu realno radno iskustvo.
 7. Povoljan životni standard: Iako je Nemačka jedna od vodećih ekonomija sveta, životni troškovi su izuzetno povoljni te studentski život može biti veoma pristupačan, posebno u manjim gradovima.

Studiranje u Nemačkoj ne pruža ti samo mogućnost da stekneš obrazovanje svetskog ranga, već i priliku da se detaljno upoznaš s nemačkom kulturom, jezikom i životnom sredinom. Ovo može imati značajan uticaj na tvoju profesionalnu i ličnu budućnost. Početak tvoje akademske avanture može biti upravo ovde!

Nemačka spada u napopularnije destinacije za studiranje među stranim studentima. Međutim, pre nego što dođu u Nemačku, studenti moraju proći kroz vizni režim, koji na prvi pogled može izgledati zahtevno. Ali to nije razlog za brigu jer stručnost naših mentora iz Global Study tima ovaj proces može učiniti vrlo jednostavnim i bez stresa.

Zakaži besplatne konsultacije

Zanimaju te studije u Nemačkoj? Mentori su odgovorili na najčešća pitanja studenata!

Kada je upisni rok na fakultete u Nemačkoj?

Nemački univerziteti upisuju studente u zimskom i letnjem roku, sa početkom letnjeg semestra 01. aprila, a zimskog 01. oktobra. Prijave možete podneti do 15. januara za letnji i 15. jula za zimski semestar.

Kako izgleda upis na fakultete u Nemačkoj?

Za studiranje u Nemačkoj postoji centralizovan portal gde se šalju prijave, koji se zove Uni.assist. Uni-assist je vaša ulaznica i prvi korak ka studiranju u Nemačkoj. Ova platforma je most između vas i preko 170 nemačkih univerziteta. I da, ako se pitate, Uni-assist ne odlučuje o prijemu studenata – oni samo osiguravaju da tvoja dokumentacija bude u savršenom redu pre nego što je proslede željenom univerzitetu. U svakom slučaju, ovo je korak koji se ne može preskočiti. Na zvaničnom sajtu Uni-assista možeš naći više informacija za studente iz Srbije.

Nešto što treba imati na umu: neki univerziteti koriste Uni-assist za obradu međunarodnih studentskih prijava samo za određene studijske programe. Stoga naš tim proverava da li tvoj željeni studijski program program koristi Uni-assist ili se možda prijava na fakultet radi direktno na sajtu fakulteta.

Čak i ako je tvoj željeni fakultet naveden, može biti slučaj da vaš određeni program ima direktne prijave preko univerziteta ili obrnuto.

Koja mi je dokumentacija potrebna za upis?

Osnovna dokumentacija koja ti je potrebna za upis:

 • CV
 • Motivaciono pismo
 • Pismo preporuke
 • Pasoš
 • Svedočanstva iz srednje škole
 • Diploma srednje škole

Kako da se izdvojim u odnosu na ostale studente?

Kada se prijavljuješ, znaj da nije sve samo u ocenama. Tvoj CV, motivaciono pismo i pismo preporuke mogu napraviti pravu razliku. Osim toga, ne zaboravi da je overa diplome srednje škole Haškim apostilom obavezna. Ako se pitaš šta je to i kako da to uradiš, nema razloga za brigu! Naši mentori iz Global Study-ja su tu da ti pomognu i vode te kroz svaki korak procesa upisa na željeni fakutet  i viziranja.

Zakaži besplatne konsultacije

Iskustva naših studenata: Stvarne priče o uspehu

Pročitajte šta kažu studenti o saradnji sa našim timom!

Hamza Hanić

Odlazak u inostranstvo da studiraš je velika odluka, ali Global Study tim mi je pružio sigurnost da znam da nisam sam u tome. Oni su bili moj svetionik kroz nepoznato, i zahvaljujući njima, upisao sam fakultet koji sam želeo i sada sam na putu da ostvarim sve svoje ambicije.

Glion, Švajcarska

Janja Josifov

Kada sam prvi put odlučila da želim da studiram u inostranstvu, nisam imala pojma odakle da počnem. Global Study tim me je proveo kroz svaki korak, pružajući ne samo tehničku pomoć, već i emocionalnu podršku. Sada se osećam kao da sam osvojila svet zahvaljujući njima!

Glion, Švajcarska

Nađa Stojanović

Global Study tim mi nije samo pomogao oko papira i formalnosti. Dali su mi podršku, samopouzdanje i veru da mogu postići sve svoje snove. Svaki put kad sam osetila da je preteško ili da neću uspeti, Global Study tim je bio tu da me podseti na moj cilj i pruži mi potrebnu pomoć. Na tome sam beskrajno zahvalna!

Glion, Švajcarska

Aleksandar Bajić

Posle završetka fakulteta političkih nauka, ideja o master studijama na univerzitetu Glion u Švajcarskoj mi je delovala kao nedostižan san. Ali uz podršku Global Study tima, sve je postalo moguće. Njihova pomoć oko apliciranja, stručni saveti i neprekidna podrška učinili su čitav proces ne samo lakšim, već i inspirativnim. Zahvaljujući njima, danas sam ponosni alumni Gliona. Neizmerno sam zahvalan Global Study timu za sve!

Glion, Švajcarska

Anja Miladinović

Bila sam skeptična u vezi sa procesom prijave na strane univerzitete, ali Global Study tim je čitav proces učinio jednostavnim i razumljivim za mene. Nisu mi samo olakšali proces prijave, već su bili uz mene i u trenucima kada sam sumnjala u sebe. Danas, kao srećan student u inostranstvu, mogu da kažem da je ovo bila jedna od najboljih odluka u mom životu.

FAU Nurnberg, Nemačka

Luka Vortić

Nikada ne bih uspeo sam da se snađem sa svim formama, rokovima i testovima bez pomoći Global Study tima. Oni su mi pružili pomoć kad mi je bila najpotrebnija i zauvek ću biti zahvalan za njihovu podršku. Takođe, odluka da studiram u inostranstvu bila je jedna od najvažnijih u mom životu. Zahvaljujući Global Study timu, ne samo da sam pronašao idealni univerzitet za sebe, već sam i sigurno prošao kroz čitav proces prijave. Sve preporuke za ovaj tim!

Minhen Business School, Nemačka

Pavle Micić

Global Study tim je mnogo više od agencije – oni su partneri u vašem obrazovnom putovanju. Njihova stručnost, posvećenost i iskrena želja da vam pomognu su ono što ih izdvaja. Ne bih mogao zamisliti ovaj proces bez njih. Oni su bili tu da odgovore na svako moje pitanje i da me podstaknu kada sam sumnjao u sebe. Njihova podrška je bila neprocenjiva.

Munich Business School, Nemačka

Milica Dojčinović

Mnogi od nas se osećaju izgubljeno kada razmišljaju o studiranju u inostranstvu. Zahvaljujući Global Study Timu, moj san je postao stvarnost. Oni su mi pružili svu potrebnu pomoć i podršku, u svakom trenutku. Zahvaljujući Global Study Timu, ne samo da sam upisala željeni fakultet, već sam stekla i prijatelje i doživela nezaboravne trenutke. Njihova podrška je bila ključna u ovom procesu.

IE Business School, Španija

Nora Maslovar

Bila sam izgubljena u moru opcija i informacija, ali Global Study Tim mi je dao jasnoću, pravac i podršku koja mi je bila potrebna da se uspešno prijavim i upišem na željeni fakultet u inostranstvu. Izuzetno su posvećeni svakom koraku, što mi je pružalo osećaj sigurnosti tokom celog procesa. Sada sam deo jedne prelepe akademske zajednice u inostranstvu, sve zahvaljujući njihovoj pomoći. Hvala vam što ste mi pomogli da ostvarim svoje snove!

Les Roches, Španija

Mia Zdravković

Global Study mi je omogućio da se fokusiram na ono što je zaista važno – moju strast prema učenju i putovanjima. Sve tehničke detalje i papirologiju su preuzeli na sebe, pružajući mi vreme i prostor da sanjam velike snove! Ukoliko krećete na put studiranja u inostranstvu, informacije i pomoć koju pruža Global Study Tim su neprocenjive. Njihova posvećenost i ažurnost zaista su za svaku pohvalu.

Universidad CEU San Pablo, Španija

Staša Vasić

Global Study nije samo agencija, već tim koji postaje deo vaše porodice. Zajedno smo prolazili kroz svaku fazu, od izbora univerziteta do same aplikacije. Zahvaljujući njima, uspela sam da se upišem na svoj željeni fakultet u inostranstvu. Preporučujem svima da se konsultuju sa Global Study ekipom pre nego što se upuste u avanturu studiranja van granica naše zemlje. Oni su profesionalci koji zaista razumeju studente i njihove potrebe!

EU Business School, Španija

Da li ste znali da Global Study svake godine uspešno isprati preko 100 studenata na željene fakultete u inostranstvu? Svi oni su prošli kroz istu proceduru apliciranja i neophodne korake sa svojim mentorima. Ukoliko i ti želiš da iz prve ruke saznaš više o njihovom iskustvu studiranja u Nemačkoj, putem kontakt forme na našem sajtu možeš u bilo kom trenutku stupiti u kontakt sa njima.

Otkrij šta sve Global Study ima u ponudi za tebe!

Konsultacije

Razgovor sa mentorom će vam pomoći da odaberete pravi program za studije ili drugu vrstu školovanja.

Priprema dokumentacije

“Dobra priprema je pola posla” je parola svih naših mentora, zato je važno da svoju dokumentaciju za upis pripreme stručnjaci sa godinama iskustva iza sebe

Apliciranje na fakultete

Naši partneri se oslanjaju na procenu Global Study mentora u procesu apliciranja i zato aplikacije koje šaljemo imaju 100% uspeha pri upisu

Proces viziranja

Za vas pripremamo dokumentaciju, zakazujemo razgovore u ambasadi i pratimo status do trenutka dobijanja vize.

Pronalazak smeštaja

Bilo da ste na kampusu ili privatnom smeštaju važno je da pronađete pravo rešenje za stanovanje u drugoj zemlji. Naša povezanost sa lokalnim agencijama će vam biti od velikog značaja,

Pojedinačne usluge

Pored paketa usluga, nudimo i odvojene usluge izrade CV-ja, motivacionog pisma ili pisma preporuke.

DEO DRŽAVNIH FAKULTETA U NEMAČKOJ IZ NAŠE PARTNERSKE MREŽE: Top predlozi mentora

Rhein Waal University of Applied Sciences

 • Rhein-Waal University of Applied Sciences (poznat i kao HSRW) je relativno mlađi univerzitet primenjenih nauka u Nemačkoj. Osnovan je 2009. godine i ima dva kampusa: jedan u Kleveu i jedan u Kamp-Lintfortu. Oba kampusa, u Kleveu i Kamp-Lintfortu, smeštena su blizu nemačko-holandske granice, što studentima pruža priliku za međunarodno iskustvo i saradnju.
 • Što se studijskih programa tiče, Univerzitet nudi širok spektar programa, uključujući inženjering, prirodne nauke, društvene nauke i ekonomiju, na osnovnim i master studijama.
 • Iako školarina za inostrane i domaće studente može biti besplatna ili vrlo niska, studenti često moraju platiti semestralnu naknadu (Semesterbeitrag). Ova naknada pokriva razne troškove, poput doprinosa studentskom udruženju, troškova javnog prevoza i slično. Ova naknada može varirati, ali često se kreće negde između 200€ i 400€ po semestru.

Bonn-Rhein-Sieg University of Applied Sciences

 • Bonn-Rhein-Sieg University of Applied Sciences (iliti Hochschule Bonn-Rhein-Sieg, H-BRS) je osnovan 1995. godine i od tada se razvio u jedan od najvažnijih univerziteta primenjenih nauka u Nemačkoj. Univerzitet ima tri glavna kampusa: Sankt Augustin, Rheinbach i Hennef. Svi su locirani relativno blizu grada Bona, koji je bivša prestonica Nemačke i značajan kulturni i politički centar.
 • H-BRS nudi širok spektar osnovnih i master studijskih programa iz različitih oblasti, uključujući inženjering, poslovne nauke, prirodne nauke i društvene nauke. Mnogi programi su dostupni na engleskom jeziku, što privlači inostrane studente. Takođe, univerzitet ima brojne partnerske ugovore s drugim institucijama širom sveta, omogućavajući studentima da steknu međunarodno iskustvo.
 • Iako školarina za inostrane i domaće studente na ovom državnom fakultetu može biti besplatna ili vrlo niska, studenti često moraju platiti semestralnu naknadu (Semesterbeitrag). Ova naknada pokriva razne troškove, poput doprinosa studentskom udruženju, troškova javnog prevoza i slično. Ova naknada može varirati, ali često se kreće između 200€ i 400€ po semestru. Takođe, ne treba zaboraviti ni životne troškove koji se u regionu Bona mogu kretati između 800€ i 1.200€ mesečno

Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg

 • Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg (FAU) je jedan od najvećih i najpoznatijih univerziteta u Nemačkoj. FAU je osnovan 1742. godine, čime se svrstava među najstarije univerzitete u Nemačkoj. Kroz svoju dugu istoriju, ovaj univerzitet je stekao ugled u mnogim akademskim disciplinama. FAU ima dva glavna kampusa: Erlangen i Nürnberg. Oba grada su locirana u saveznoj državi Bavarska.
 • FAU je sveobuhvatan univerzitet koji nudi širok spektar studijskih programa, od humanističkih nauka, društvenih nauka, prirodnih nauka, inženjeringa, pa sve do medicine. Takođe je poznat po svom jakom fokusu na istraživanje i često je rangiran kao jedan od vodećih istraživačkih univerziteta u Nemačkoj.
 • Na ovom, kao i na većini javnih univerziteta u Nemačkoj, školarine za osnovne i master studije su često besplatne ili vrlo niske. Međutim, postoje određene naknade koje studenti moraju plaćati svakog semestra. Semestralna naknada (Semesterbeitrag) može varirati i kreće se između 100€ i 400€ po semestru. Bavarska trenutno ne naplaćuje dodatnu školarinu inostranim studentima iz zemalja izvan EU za osnovne i master studije.

Freie Universitaet Berlin

 • Freie Universität Berlin (FU Berlin) jedan je od vodećih istraživačkih univerziteta u Nemačkoj i širom sveta. Zauzima #98 mesto na listi najboljih univerziteta na svetu i #15 mesto na listi najboljih univerziteta u Zapadnoj Evropi. FU Berlin je osnovan 1948. godine u istočnom delu Berlina. “Freie” u imenu univerziteta znači “slobodan” i odnosi se na slobodarski duh osnivača.
 • Kampus se nalazi u zelenom stambenom kvartu, Dahlemu, koji je poznat po svojim prelepim vilama i muzejima. Kampus predstavlja mešavinu istorijskih zgrada i modernih objekata.
 • FU Berlin nudi širok spektar studijskih programa, od humanističkih nauka, društvenih nauka, prirodnih nauka, pa sve do medicine. Takođe je poznat po svom izvanrednom fokusu na istraživanje. Univerzitet je član Nemačke istraživačke fondacije (DFG), što potvrđuje njegov cenjeni istraživački status.
 • U većini saveznih država u Nemačkoj, uključujući Berlin, međunarodni studenti izvan EU ne plaćaju školarinu za osnovne i master studije. Međutim, moraju platiti semestralnu naknadu (Semesterbeitrag).

Humboldt University of Berlin

 • Humboldt-Universität zu Berlin (HU Berlin) je jedan od najstarijih i najprestižnijih univerziteta u Nemačkoj. Osnovan je 1809. godine i nazvan je po braći Wilhelm i Alexander von Humboldt. Tokom svoje bogate istorije, univerzitet je bio domaćin brojnim poznatim akademicima i istraživačima, uključujući više dobitnika Nobelove nagrade.
 • Univerzitet se nalazi u centralnom delu Berlina, sa glavnim kampusom smeštenim u blizini poznate ulice Unter den Linden. Njegova centralna lokacija čini ga lako dostupnim i integrisanim u urbanu sredinu grada.
 • HU Berlin nudi širok spektar studijskih programa u oblastima humanističkih, društvenih, i prirodnih Često je rangiran kao jedan od vodećih univerziteta u Nemačkoj i Evropi. Njegova reputacija posebno je jaka u oblastima humanističkih i društvenih nauka.
 • Humboldtov model obrazovanja: Univerzitet je poznat po svom specifičnom obrazovnom modelu, koji naglašava integraciju nastave i istraživanja. Ovaj model je imao dubok uticaj na visoko obrazovanje širom sveta.
 • Međunarodna saradnja: HU Berlin ima jake međunarodne veze i partnerstva s mnogim univerzitetima širom sveta. Nudi brojne programe na engleskom jeziku i ima mnoga partnerstva s univerzitetima širom sveta.
 • Kao što je to slučaj s većinom javnih univerziteta u Nemačkoj, Humboldt-Universität zu Berlin (HU Berlin) ne naplaćuje školarinu za većinu osnovnih i master studija za domaće i inostrane studente. Međutim, postoje semestralne naknade koje studenti moraju platiti, kao i izuzeci za određene specijalizovane programe.

Hochschule für Wirtschaft und Recht Berlin

 • Hochschule für Wirtschaft und Recht Berlin (HWR Berlin) je univerzitet primenjenih nauka smešten u Berlinu. Kao što njegovo ime sugeriše, HWR Berlin se fokusira na ekonomiju (Wirtschaft) i pravo (Recht). Međutim, univerzitet nudi i druge programe, poput inženjeringa, administracije, bezbednosti i informacionih nauka. Univerzitet ima dva kampusa i oba se nalaze u Berlinu.
 • HWR Berlin nudi različite osnovne, master i MBA programe. Većina programa je na nemačkom jeziku, ali postoji i nekoliko internacionalnih programa koji se predaju na engleskom jeziku. Kao univerzitet primenjenih nauka, HWR Berlin stavlja snažan akcenat na praktičnu orijentaciju svog obrazovanja. Studenti stoga često imaju priliku da idu na različite prakse i tako steknu praktično iskustvo još tokom studiranja.
 • Kao i većina državnih univerziteta u Nemačkoj, HWR Berlin ne naplaćuje školarinu za domaće i inostrane studente za većinu osnovnih i master programa. Međutim, postoje semestralne naknade, a takođe i posebne naknade za određene postdiplomske programe.

Ukoliko nisi siguran/na koji je pravi fakultet za tebe, ništa ne brini jer će ti tvoj mentor pomoći da odabereš onaj koji je u skladu sa tvojim profilom, željama i ambicijama!

Hochschule für Technik und Wirtschaft Berlin

 • Hochschule für Technik und Wirtschaft Berlin je najveći univerzitet primenjenih nauka u Berlinu. HTW Berlin ima dva kampusa: jedan u Oberschöneweide i drugi u Wilhelminenhof. Oba kampusa su moderno opremljena s najsavremenijim laboratorijama i radionicama.
 • Kao što samo ime sugeriše (Univerzitet za tehnologiju i ekonomiju), HTW Berlin se fokusira na tehničke i ekonomske discipline, ali takođe nudi programe u oblasti umetnosti, kulture, i dizajna. Nudi preko 70 osnovnih i master programa i većina programa je na nemačkom jeziku, ali postoji i nekoliko internacionalnih programa koji se predaju na engleskom jeziku.
 • Kao i većina državnih univerziteta u Nemačkoj, HTW Berlin ne naplaćuje školarinu za domaće studente i inostrane studente za većinu osnovnih i master programa. Međutim, postoje semestralne naknade (između 250€ i 350€) koje studenti moraju platiti.

Fulda University of Applied Sciences

 • Fulda University of Applied Sciences (Hochschule Fulda) je univerzitet primenjenih nauka smešten u gradu Fulda u saveznoj državi Hessen u Nemačkoj. Kampus se nalazi blizu centra grada Fulda i nudi modernu infrastrukturu, uključujući biblioteku, laboratorije, sportske objekte i mesta za stanovanje.
 • Fulda University nudi različite osnovne i master studijske programe u oblastima kao što su poslovna administracija, IT, inženjering, medicina, društvene nauke, i mnoge druge. Postoji nekoliko internacionalnih studijskih programa koji se predaju na engleskom jeziku. Takođe, Univerzitet ima partnerstva s mnogim univerzitetima širom sveta, što omogućava studentima da učestvuju u programima razmene.
 • Kao i većina državnih univerziteta u Nemačkoj, Fulda University ne naplaćuje školarinu za domaće i inostrane studente za većinu osnovnih i master programa. Međutim, postoje semestralne naknade koje studenti moraju platiti. Pored semestralnih naknada, studenti treba da uzmu u obzir i životne troškove. U Fuldi, troškovi života mogu biti nešto niži nego u većim nemačkim gradovima, ali studenti bi trebali da planiraju troškove za stanovanje, ishranu, prevoz, knjige, i druge osnovne potrebe.

Technische Hochschule Nürnberg Georg Simon Ohm

 • Technische Hochschule Nürnberg Georg Simon Ohm (TH Nürnberg), je jedan od najvećih univerziteta primenjenih nauka u Nemačkoj. Nalazi se u Nirnbergu, u saveznoj državi Bavarska. Univerzitet je nazvan po Georgu Simonu Omu, nemačkom fizičaru poznatom po Omovom zakonu, koji je rođen u Erlangenu, blizu Nirnberga. Kampus je lociran na više mesta u Nirnbergu i opremljen je savremenim laboratorijama, radionicama, bibliotekom, i drugim objektima potrebnim za kvalitetan akademski i društveni život studenata.
 • TH Nürnberg nudi širok spektar osnovnih, master i postdiplomskih programa u oblastima inženjeringa, poslovne administracije, društvenih i prirodnih nauka, dizajna i umetnosti. TH Nürnberg stavlja snažan akcenat na praktično obrazovanje. Studijski programi često uključuju prakse, projekte u saradnji sa lokalnim preduzećima, i praktične laboratorijske radove.
 • Pored semestralnih naknada, studenti takođe trebaju uzeti u obzir životne troškove u Nirnbergu. To uključuje troškove za stanovanje, ishranu, prevoz, knjige, i druge osnovne potrebe.

TH Koln – University of Applied Sciences

 • TH Köln (Technische Hochschule Köln) – University of Applied Sciences je jedan od najvećih i najpoznatijih univerziteta primenjenih nauka u Nemačkoj. Nalazi se u Kelnu, jednom od najvećih gradova u Nemačkoj. Iako je glavni kampus lociran u Kelnu, TH Köln ima više lokacija kampusa. Moderni objekti, biblioteke, laboratorije i drugi resursi čine sastavni deo Univerziteta.
 • Univerzitet nudi širok spektar osnovnih, master i postdiplomskih programa i ima preko 25,000 studenata. TH Köln se sastoji iz brojnih fakulteta koji pokrivaju široku paletu disciplina, uključujući inženjering, prirodne nauke, ekonomiju, društvene nauke, umetnost i dizajn. Kao univerzitet primenjenih nauka, TH Köln stavlja snažan akcenat na praktično obrazovanje. Studijski programi često uključuju prakse i projekte u saradnji sa nemačkom privredom.
 • Keln je dinamičan grad s bogatom istorijom i kulturom. Pored čuvenog Kölner Doma, studenti mogu uživati u brojnim događanjima, festivalima i društvenim aktivnostima koje grad nudi.
 • Kao i većina državnih univerziteta u Nemačkoj, TH Köln ne naplaćuje školarinu za domaće i inostrane studente za većinu osnovnih i master programa. Međutim, postoje semestralne naknade koje studenti moraju platiti. Pored semestralnih naknada, studenti treba da uzmu u obzir i životne troškove.

University of Cologne

 • University of Cologne (Universität zu Köln) osnovan je 1388. godine, što ga čini jednim od najstarijih i najprestižnijih univerziteta u Evropi. Tokom vekova, univerzitet je postao centar za akademsko učenje i istraživanje. Nalazi se u samom srcu Kelna, jednom od najvećih gradova Nemačke. Grad Keln je poznat po svojoj bogatoj kulturi, istoriji, društvenim aktivnostima, ali i čuvenom Kölner Domu, muzejima, i festivalima.
 • Univerzitet ima širok spektar fakulteta koji obuhvataju discipline od humanističkih nauka, društvenih nauka, prirodnih nauka, do medicinskih nauka. University of Cologne je često rangiran kao jedan od vodećih univerziteta u Nemačkoj i širom sveta, posebno u određenim oblastima kao što su ekonomija, sociologija, i pravo.
 • Kao i većina državnih univerziteta u Nemačkoj, Universität zu Köln ne naplaćuje školarinu za domaće i inostrane studente za većinu osnovnih i master programa. Međutim, postoje semestralne naknade koje studenti moraju platiti. Pored semestralnih naknada, studenti treba da uzmu u obzir i životne troškove.

Zašto studirati baš u Nemačkoj?

Ako želiš vrhunsko obrazovanje bez velikih troškova, Nemačka je pravo mesto za tebe. Fakulteti su svetski priznati, a mogućnosti za praksu i zaposlenje su brojne. Osim toga, imaš priliku da se upustiš u avanturu, upoznaš novu kulturu i stekneš prijatelje iz celog sveta. Ne brini o komplikacijama prijave – Global Study mentor je tu da ti pomogne. Na tebi je da spakuješ kofere i započneš svoju evropsku akademsku pustolovinu!

P.S. Tvoja budućnost te čeka, ali ne predugo!

Call Now Button