Zamislite: Učenje uz obalu Egejskog mora, inspirisani istorijom koja seže hiljadama godina unazad, u zemlji koja je rodila demokratiju, filozofiju i Olimpijske igre. Ako tražite mesto koje kombinuje vrhunsko obrazovanje s mediteranskim šarmom i avanturističkim duhom, Grčka je destinacija za vas. 😊

Zašto Grčka?

🎓 Izvanredne Akademske Institucije: Sa preko 40 univerziteta, Grčka se ponosi širokim spektrom akademskih studijskih programa. Bilo da želite da studirate filozofiju u zemlji Platona ili da se bavite medicinom inspirisani Hipokratom, Grčka nudi po nešto za svakog. Naši TOP predlozi za studiranje uključuju sledeće fakultete: University of York, American College of Thessaloniki i American College of Greece.

🏛️ Čuveni Muzeji: Upustite se u istraživanje Akropolja, posetite Partenon ili drevne gradske zidine Soluna. Svaki vaš korak će biti putovanje kroz vreme.

🍽️ Gastronomska Avantura: Grčka kuhinja je više od obične hrane – to je istinska senzacija ukusa i tradicija koja datira iz drevnih vremena. Od osvežavajuće grčke salate do ukusnog girosa, shvatićete da je grčka kuhinja prava simfonija ukusa, boja i tekstura.

💰 Pristupačan Život: U poređenju sa mnogim evropskim zemljama, život u Grčkoj je vrlo povoljan. Prosečni životni troškovi se kreću između 450€ i 700€, što je izuzetno povoljno u poređenju sa zemljama sličnog mentaliteta (Italija i Španija) gde su troškovi života dosta viši i kreću se od 800€ do 1200€ na mesečnom nivou. Iznajmljivanje stana u centru grada iznosi oko 240 do 450€ mesečno, a jeftinu uličnu hranu možete naći čak i za ispod 5€.

🌞 Sunčani Dani: Sa blagom mediteranskom klimom, pripremite se za sunčane dane koji će vas pratiti tokom većeg dela godine. U Grčkoj tokom leta retko pada kiša, posebno na južnim teritorijama, a tokom zime sneg pada retko i temperatura se obično drži iznad nule.Ovo je sigurno nenadmašna prednost, jer slobodno vreme možete obogatiti društvenim i kulturnim aktivnostima. Dakle, ništa vas ne može sprečiti da posetite najlepše atrakcije u Grčkoj!

🤝 Srdačnost Lokalnog Stanovništva: Osetite toplinu grčkog gostoprimstva na svakom koraku. Od kafana do tržnih centara, svuda ćete biti dočekani osmehom i iskrenim interesovanjem. Grci jednostavno obožavaju da ugoste svakog putnika namesnika i da ga pozdrave kao svog prijatelja.

Fun fact: u grčkom društvenom sistemu jedna od najcenjenijih osobina su odanost i domaćinsko ponašanje.

Ako se osećate privučeno čarima Grčke i voleli biste u njoj i da studirate, kontaktirajte naše mentore i pridružite se brojnim srednjoškolcima i studentima koji su već odlučili da svoje obrazovanje podignu na viši nivo, i to u zemlji sunca, maslina i bogova!

AMERIČKO I BRITANSKO OBRAZOVANJE NA MEDITERANU: FAKULTETI U GRČKOJ KOJE TOPLO PREPORUČUJEMO

UNIVERSITY OF YORK – CITY COLLEGE THESSALONIKI

CITY College, University of York Europe Campus je integrisani entitet York univerziteta iz Velike Britanije. To je jedinstvena međunarodna institucija sa sedištem u Grčkoj, tačnije u Solunu, ali sa aktivnostima u 8 zemalja, i veoma je prepoznatljiva u celom regionu zbog svoje akademske izvrsnosti.

 • Sastoji se od četiri akademska odeljenja – Odeljenja za poslovnu administraciju i ekonomiju, Odeljenja za psihologiju, Odeljenja za računarske nauke i Odeljenja za engleske studije – i nudi širok spektar osnovnih i postdiplomskih programa.
 • UNIVERSITY OF YORK – CITY COLLEGE THESSALONIKI pruža studentima Britansko obrazovanje na još lepšoj lokaciji i po mnogo povoljnijoj ceni. Član je prestižne Russell Group koju čine 24 vodeća univerziteta u Velikoj Britaniji koji odražavaju najviše istraživačke i akademske standarde.
 • Univerzitet ima nagradu “Zlatni okvir” za nastavnu izvrsnost i prema oceni Times Higher Education-a na mestu najnovijeg “Okvira za izvrsnost u istraživanju” (REF 2014), York zauzima 10. mesto u Velikoj Britaniji kada je u pitanju uticaj na istraživanje.

The American College of Greece (ACG) je najstarija i najveća američka akademska institucija u Evropi. Osnovana je 1875. godine i nudi obrazovanje na svim nivoima – od osnovne škole do postdiplomskih studija.

 • Deree College: Deree je deo ACG-a i nudi bachelor i postdiplomske programe na engleskom jeziku. Uobičajena je praksa da studenti sa Deree-a pređu na studije u Americi ili se zaposle u SAD-u i drugim zemljama.
 • Lokacija: ACG se nalazi u Agia Paraskevi, predgrađu Atine, u Grčkoj.
 • Akademska ponuda: ACG nudi širok spektar programa u oblasti umetnosti, nauke, biznisa, medicine i mnogih drugih.
 • Međunarodna saradnja: ACG ima partnerstva sa brojnim univerzitetima širom sveta, omogućavajući studentima razmenu, stipendije i druge prilike za internacionalno iskustvo.
 • Alumni: Mnogi diplomci ACG-a postali su istaknuti profesionalci u svojim oblastima, kako u Grčkoj, tako i širom sveta.
 • Savremeni uslovi studiranja: Kampus ACG-a je opremljen modernim učionicama, laboratorijama, sportskim objektima i bibliotekama, svime što je jednom studentu potrebno.

AMERICAN COLLEGE OF THESSALONIKI (ACT)

ACT je visokoobrazovna institucija u sastavu Anatolije koledža, akreditovana u Sjedinjenim Američkim Državama od strane NECHE (New England Commission of Higher Education) putem njihove komisije za visokoobrazovne institucije. Osnovne studije na ACT-u su takodje odobrene od stane Open University fakulteta iz Velike Britanije.

ACT nudi mnoštvo smerova sa različitim koncentracijama. Osnovne studije iz poslovanja sa četiri koncentracije u računarskoj nauci, poslovnom računarstvu, međunarodnim odnosima, zatim studije engleskog jezika sa dve koncentracije i master studije (MS) iz industrijske / organizacione psihologije, i master studije (MS) iz ugostiteljstva i menađmenta turizma, kao i master iz biznis administracije (MBA) sa četiri koncentracije.

 • Lokacija: ACT se nalazi u Solunu (Thessaloniki), drugom najvećem gradu u Grčkoj.
 • Međunarodna perspektiva: ACT pripada grupi institucija koje pružaju američko obrazovanje van teritorije Sjedinjenih Američkih Država. Zbog toga je fokusiran na pružanje internacionalnog obrazovanja, sa mnogim programima razmene i saradnjom sa univerzitetima širom sveta.
 • Kampus: ACT ima moderan kampus sa savremenim objektima, uključujući biblioteku, računarske laboratorije i sportske sadržaje.
 • Akademska akreditacija: ACT je akreditovan od strane New England Commission of Higher Education (NECHE), što znači da njegovi akademski programi zadovoljavaju visoke standarde obrazovanja prema američkim normama.

Studenti: ACT privlači studente iz različitih delova sveta, što doprinosi kulturološkoj raznolikosti i internacionalnom okruženju na kampusu.

Koja mi je dokumentacija potrebna za upis na ove fakultete?

Za upis je potrebno da pripremiš sledeću dokumentaciju:

 • CV
 • Motivaciono pismo
 • Pismo preporuke
 • Pasoš
 • Svedočanstva iz srednje škole
 • Diploma srednje škole

Kada treba da krenem sa pripremom za upis na ove fakulete i da li postoje određene povlastice za upis?

Rok za apliciranje na sva tri univerziteta je 31. maj. Naš savet je da sa pripremama kreneš dok si još uvek treća godina srednje škole kako bi imao/la dovoljno vremena za sve. Ne zaboravi da su rani aplikanti u prednosti pri upisu. Ovaj korak će ti omogućiti da se bez stresa upustiš u četvrtu godinu srednje škole, koja se često smatra najboljom fazom života!

Brzim upisom na fakultet u prvom polugodištu uz pomoć tvog Global Study mentora otvorićeš vrata mnogim mogućnostima i iskoristiti sve pogodnosti “Early bird” prijave.

Na taj način ćeš imati više slobodnog vremena u drugom polugodištu koje je samo po sebi izazovnije, zbog niza još važnih događaja vezanih za dobijanje dobrih ocena radi dobrog proseka, pripremu mature, uživanje na maturskoj ekskurziji i nezaboravno maturantsko veče s tvojim prijateljima!

Povlastice (stipendije za upis) koje odobravaju fakulteti su:

 • American College Of Thessaloniki (ACT) – za sve studente sa Balkana sa dobrim prosekom odobrava umanjenje školarine od 50%.
 • The American College Of Greece (ACG) – za studente koji su imali dobar prosek u bilo kom trenutku odobrava umanjenje školarine do 40%.
 • Univerzitet York nagrađuje studente koji ranije apliciranju; tačnije odobrava do čak 40% umanjena školarine za studente koji apliciraju do kraja decembra. Ovaj fakultet odobrava najveći iznos umanjenja školarine upravo za prijave do decembra.

Ukoliko se pitaš kako da započneš proces, naš odgovor na to je: “Jednostavno”!

PRVI KORAK je da zakažeš konsultacije sa mentorom nakon kojih ćeš dobiti sve važne informacije i “timeline” koji je potrebno da ispratiš, ali naravno sve uz pomoć tvog dodeljenog mentora.

Global Study je tim edukativnih savetnika koji su tu da ti pomognu u svakoj fazi apliciranja na željene fakultete u inostranstvu, sa neverovatnih 100% uspešnosti pri upisu studenata!

Mi smo tu da ti pomognemo da se lakše i brže upišeš na željeni fakultet, ali i da sa tobom pripremimo svu dokumentaciju tako da se baš ti istakneš u odnosu na ostale kandidate.

Zakaži besplatne konsultacije

 • Grčka predstavlja idealno mesto za sticanje obrazovanja u stimulativnom, prijateljskom i podržavajućem okruženju, gde istorija, kultura, prirodna lepota i toplina lokalnog stanovništva zajedno stvaraju neprocenjivo iskustvo.
 • Pored akademskog aspekta, život u Grčkoj obogaćen je pristupačnim troškovima života, koji su znatno niži u poređenju sa sličnim evropskim destinacijama. Ovo studentima omogućava da uživaju u kulturnim i društvenim aktivnostima bez velikog pritiska na budžet.
 • Sunčani dani i blaga mediteranska klima čine Grčku idealnom za one koji vole da svoje slobodno vreme provode na otvorenom, istražujući čuvene muzeje, istorijske lokacije i prelepe plaže. To stvara savršenu ravnotežu između učenja i opuštanja.

Da li ste znali da Global Study svake godine uspešno isprati preko 100 studenata na željene fakultete u inostranstvu? Svi oni su prošli kroz istu proceduru apliciranja i neophodne korake sa svojim mentorima.

Ukoliko i ti želiš da iz prve ruke saznaš više o njihovom iskustvu studiranja u Grčkoj, putem kontakt forme na našem sajtu možeš u bilo kom trenutku stupiti u kontakt sa njima.

Upis na univerzitete u Grčkoj je U TOKU!

Zakaži besplatne konsultacije i iskoristi sve prednosti ranijeg apliciranja😃

Zakaži besplatne konsultacije

Call Now Button