Zamisli sebe u srcu prelepe Španije! Sunce, paelja, flamenko i fudbal – a sve to dok stičeš kvalitetno svetsko obrazovanje. Da, ti možeš biti deo te priče.
GLOBAL STUDY AGENCIJA je “tvoj most prema Španiji!” koju čini tim iskusnih mentora, sa neverovatnih 100% uspešnosti pri upisu studenata na željene fakultete!

Zakaži besplatne konsultacije

U ovom tekstu smo podelili osnovne informacije o studiranju u Španiji. Ako se i ti pitaš “Da li je Španija prava za mene?” ili “Kako da se pripremim za studije?”, ne traži dalje! Naš tim stručnjaka je tu da ti pruži sve informacije i vodi te kroz svaki korak tvog putovanja.

KOJE SU PREDNOSTI STUDIRANJA U ŠPANIJI?

Španija je poslednjih godina postala jedna od najatraktivnijih destinacija za studente iz inostranstva. Sa bogatom kulturom, istorijom i prepoznatljivim građevinama kao što su Alhambra u Granadi ili Gaudijeve kreacije u Barseloni, Španija je zemlja koja oduzima dah. Osim tekile, koja je zapravo karakteristična za Meksiko, Španija je poznata po svojim vinima, tapasima i tradicionalnom flamenku. Srdačnost i ljubaznost njenih građana osvaja srca mnogih posetilaca.

Ukoliko se odlučiš za studiranje u Španiji, sasvim sigurno će te dočekati prijatan i topao ambijent, kao da si kod kuće! No, Španija kao zemlja za studiranje ima mnogo više da ponudi.

Ono što Španiju najviše izdvaja u odnosu na neke druge zemlje u Evropi je veoma veliko i raznovrsno internacionalno okruženje. Zbog svoje velike otvorenosti za inostrane studente, mnoštva programa na engleskom jeziku, kao i tople, mediteranske klime, ovu zemlju svake godine odabere preko 600 000 internacionalnih studenata!

Studiranje u Španiji može biti veoma dragoceno i korisno iskustvo za tebe. Zbog velikog interesovanja za start-upove, Barselona se poslednjih godina nameće kao jedan od vodećih evropskih hubova za mlade preduzetnike. Fakulteti kao što je IE Business School u Madridu ili ESADE u Barseloni nude saradnju s vodećim kompanijama, pružajući studentima mnoštvo prilika za sticanje praktičnih veština. 

Štaviše, mnogi španski fakulteti su povezani sa globalnim kompanijama i drugim institucijama. To predstavlja sjajnu priliku za tebe da jedan semestar provedeš na nekom od partnerskih univerziteta ili da stekneš svoje prvo radno iskustvo kroz praksu u nekoj od velikih kompanija. Prijateljski savet – iskoristi tu šansu!

I dok su troškovi života relativno niski, kvalitet života u Španiji je visok. Mnogi gradovi nude besplatne ili pristupačne kulturne aktivnosti, od besplatnih muzeja do gradskih fiesti koje se održavaju tokom čitave godine. Pored finansijske pristupačnosti, školarine u Španiji su konkurentske u odnosu na druge evropske zemlje. Mnogi univerziteti nude stipendije i druge pogodnosti za inostrane studente.

Španski univerziteti su veoma cenjeni i prepoznatljivi u celom svetu. Posebno se izdvajaju njihove biznis škole, koje redovno zauzimaju prva mesta na svetskim rang listama. Nakon završenih studija, mogućnost da se zaposliš u Španiji je vrlo visoka. Dosadašnja praksa je pokazala da ljudi s naših prostora brzo i lako usvajaju španski jezik i odlično se prilagođavaju stilu života u Španiji.

Bonus informacija za tebe: većina fakulteta pruža priliku za besplatno učenje španskog jezika!

Letnje noći uz more u Barseloni, šetnja na promenadi Marbelje ili kroz prelepe parkove Madrida, sve to postaje tvoja svakodnevnica kada se odlučiš za studije u ovoj zemlji! Zvuči primamljivo, zar ne?

Saznaj iz prve ruke kako je to živeti i studirati u Španiji i da li je to najbolji izbor za tebe!

Zanimaju te studije u Španiji? Mentori su odgovorili na najčešća pitanja studenata!

Da li postoje programi na engleskom jeziku?

Naravno! Španija nudi mnoštvo studijskih programa na engleskom! Bilo da te interesuju osnovne ili master studije, izbor je zaista veliki: od arhitekture, političkih nauka, stomatologije i psihologije, pa sve do hospitaliti i biznis programa. Ukratko, svako može pronaći program po svojoj meri.

Rokovi za apliciranje: Vaša budućnost čeka, ali ne predugo!

Rokovi za apliciranje variraju u zavisnosti od toga da li je pitanju državni ili privatni fakultet, ali i u zavisnosti od samog programa. Pojedini fakulteti u Španiji imaju otvorene portale sve do kraja maja, dok se rokovi za neke druge fakultete zatvaraju već u martu. Ipak, naša preporuka je da na vreme kreneš u proces pripreme i odabira programa, kako bi ceo proces za vas prošao što jednostavnije i manje stresno. Ukoliko apliciraš u ranijim rokovima, postoji i mogućnost ostvarivanja dodatnog umanjenja školarine, tako da naši mentori toplo preporučuju da se sa čitavim procesom otpočne barem godinu dana unapred. 

Međutim, ukoliko si trenutno četvrta godina srednje škole i nisi još uvek započeo/la ovaj proces, ne brini, naši mentori će za tebe pronaći odlične programe gde je moguće krenuti sa procesom upisa i u kasnijim mesecima.

Da li moram da polažem prijemni ispit?

Uglavnom ne! Za apliciranje su zapravo najvažniji motivaciono pismo i CV. Jedini izuzetak su umetnički fakulteti koji mogu biti “zahtevniji”, jer će vam tražiti da pošaljete vaš portfolio radova ili pak da uradite određeni broj radova na zadatu temu.

Koliko ću novca morati da izdvojim kako bi investirao/la pametno u svoju budućnost

Cene studija variraju u odnosu na to u kom gradu studirate, na kom programu i na kom fakultetu. Cenovni rang se kreće od 7000 do 15000 evra po godini.

Kako da započnem ovaj proces?

Jednostavno! PRVI KORAK je da zakažeš konsultacije sa mentorom nakon kojih ćeš dobiti sve  važne informacije i “timeline” koji je potrebno da ispratiš, ali naravno sve uz pomoć tvog dodeljenog mentora.

Global Study mentori će ti pomoći da proces apliciranja
bude što jednostavniji i brži za tebe!

Kada završimo sa procesom apliciranja čeka nas viziranje. U tom procesu ti isto pomaže tvoj dodeljeni mentor i u nastavku mozes videti šta te očekuje kada je u pitanju viziranje. Ali ne brini! Koliko god da ovaj proces izgleda birokratski, za tebe postaje samo niz jednostavnih koraka, kada imaš podršku Global Study mentora.

Kako izgleda PROCES VIZIRANJA?

Nakon što odabereš fakultet i program, potrebno je da prođeš kroz proces viziranja u slučaju da imaš pasoš zemlje koja ne pripada Evropskoj uniji. Zahtev za vizu moraš podneti lično u Ambasadi Španije u Beogradu, i to najranije 3 meseca pre početka studija.

Dokumentacija koja ti je potrebna: 

  • Obrazac zahteva
  • Fotografija
  • Pasoš
  • Zdravstveno osiguranje
  • Potvrda da je podnosilac zahteva upisan u neki nastavni centar u Španiji. Ova potvrda obavezno mora biti na španskom.
  • Diploma ili potvrda kao dokaz o stečenom obrazovanju.
  • Dokaz o posedovanju finansijskih sredstava
  • Uverenje o nekažnjavanju koje izdaje Ministarstvo unutrašnjih poslova
  • Lekarsko uverenje

Možda će ti ovaj proces delovati zahtevno, ali uz tvog Global Study mentora ćeš u svakom trenutku imati kompletnu podršku u vidu pomoći oko pripreme celokupne dokumentacije, zakazivanja termina u španskoj ambasadi, kao i revidiranja dokumenata.

Napomena: Kako termin za vizu možeš čekati i do mesec dana, naša topla preporuka je da odmah po upisu na željeni fakultet kreneš sa pripremom potrebne dokumentacije, a naši mentori će ti u tome vrlo rado pomoći.

Iskustva naših studenata: Stvarne priče o uspehu

Pročitajte šta kažu studenti o saradnji sa našim timom!

Hamza Hanić

Odlazak u inostranstvo da studiraš je velika odluka, ali Global Study tim mi je pružio sigurnost da znam da nisam sam u tome. Oni su bili moj svetionik kroz nepoznato, i zahvaljujući njima, upisao sam fakultet koji sam želeo i sada sam na putu da ostvarim sve svoje ambicije.

Glion, Švajcarska

Janja Josifov

Kada sam prvi put odlučila da želim da studiram u inostranstvu, nisam imala pojma odakle da počnem. Global Study tim me je proveo kroz svaki korak, pružajući ne samo tehničku pomoć, već i emocionalnu podršku. Sada se osećam kao da sam osvojila svet zahvaljujući njima!

Glion, Švajcarska

Nađa Stojanović

Global Study tim mi nije samo pomogao oko papira i formalnosti. Dali su mi podršku, samopouzdanje i veru da mogu postići sve svoje snove. Svaki put kad sam osetila da je preteško ili da neću uspeti, Global Study tim je bio tu da me podseti na moj cilj i pruži mi potrebnu pomoć. Na tome sam beskrajno zahvalna!

Glion, Švajcarska

Aleksandar Bajić

Posle završetka fakulteta političkih nauka, ideja o master studijama na univerzitetu Glion u Švajcarskoj mi je delovala kao nedostižan san. Ali uz podršku Global Study tima, sve je postalo moguće. Njihova pomoć oko apliciranja, stručni saveti i neprekidna podrška učinili su čitav proces ne samo lakšim, već i inspirativnim. Zahvaljujući njima, danas sam ponosni alumni Gliona. Neizmerno sam zahvalan Global Study timu za sve!

Glion, Švajcarska

Anja Miladinović

Bila sam skeptična u vezi sa procesom prijave na strane univerzitete, ali Global Study tim je čitav proces učinio jednostavnim i razumljivim za mene. Nisu mi samo olakšali proces prijave, već su bili uz mene i u trenucima kada sam sumnjala u sebe. Danas, kao srećan student u inostranstvu, mogu da kažem da je ovo bila jedna od najboljih odluka u mom životu.

FAU Nurnberg, Nemačka

Luka Vortić

Nikada ne bih uspeo sam da se snađem sa svim formama, rokovima i testovima bez pomoći Global Study tima. Oni su mi pružili pomoć kad mi je bila najpotrebnija i zauvek ću biti zahvalan za njihovu podršku. Takođe, odluka da studiram u inostranstvu bila je jedna od najvažnijih u mom životu. Zahvaljujući Global Study timu, ne samo da sam pronašao idealni univerzitet za sebe, već sam i sigurno prošao kroz čitav proces prijave. Sve preporuke za ovaj tim!

Minhen Business School, Nemačka

Pavle Micić

Global Study tim je mnogo više od agencije – oni su partneri u vašem obrazovnom putovanju. Njihova stručnost, posvećenost i iskrena želja da vam pomognu su ono što ih izdvaja. Ne bih mogao zamisliti ovaj proces bez njih. Oni su bili tu da odgovore na svako moje pitanje i da me podstaknu kada sam sumnjao u sebe. Njihova podrška je bila neprocenjiva.

Munich Business School, Nemačka

Milica Dojčinović

Mnogi od nas se osećaju izgubljeno kada razmišljaju o studiranju u inostranstvu. Zahvaljujući Global Study Timu, moj san je postao stvarnost. Oni su mi pružili svu potrebnu pomoć i podršku, u svakom trenutku. Zahvaljujući Global Study Timu, ne samo da sam upisala željeni fakultet, već sam stekla i prijatelje i doživela nezaboravne trenutke. Njihova podrška je bila ključna u ovom procesu.

IE Business School, Španija

Nora Maslovar

Bila sam izgubljena u moru opcija i informacija, ali Global Study Tim mi je dao jasnoću, pravac i podršku koja mi je bila potrebna da se uspešno prijavim i upišem na željeni fakultet u inostranstvu. Izuzetno su posvećeni svakom koraku, što mi je pružalo osećaj sigurnosti tokom celog procesa. Sada sam deo jedne prelepe akademske zajednice u inostranstvu, sve zahvaljujući njihovoj pomoći. Hvala vam što ste mi pomogli da ostvarim svoje snove!

Les Roches, Španija

Mia Zdravković

Global Study mi je omogućio da se fokusiram na ono što je zaista važno – moju strast prema učenju i putovanjima. Sve tehničke detalje i papirologiju su preuzeli na sebe, pružajući mi vreme i prostor da sanjam velike snove! Ukoliko krećete na put studiranja u inostranstvu, informacije i pomoć koju pruža Global Study Tim su neprocenjive. Njihova posvećenost i ažurnost zaista su za svaku pohvalu.

Universidad CEU San Pablo, Španija

Staša Vasić

Global Study nije samo agencija, već tim koji postaje deo vaše porodice. Zajedno smo prolazili kroz svaku fazu, od izbora univerziteta do same aplikacije. Zahvaljujući njima, uspela sam da se upišem na svoj željeni fakultet u inostranstvu. Preporučujem svima da se konsultuju sa Global Study ekipom pre nego što se upuste u avanturu studiranja van granica naše zemlje. Oni su profesionalci koji zaista razumeju studente i njihove potrebe!

EU Business School, Španija

Luka Simović

Kada se suočavate sa komplikovanim aplikacionim procesima, Global Study Tim vam pruža potrebne informacije, podršku i samopouzdanje. Preporučujem svima da se konsultuju sa Global Study ekipom pre nego što se upuste u avanturu studiranja van granica naše zemlje.  Njihova sposobnost da odgovore na svako moje pitanje i reše svaki izazov koji mi se našao na putu bila je neprocenjiva. Toplo ih preporučujem svima!

EADA Business School, Španija

Da li ste znali da Global Study svake godine uspešno isprati preko 100 studenata na željene fakultete u inostranstvu? Svi oni su prošli kroz istu proceduru apliciranja i neophodne korake sa svojim mentorima. Ukoliko i ti želiš da iz prve ruke saznaš više o njihovom iskustvu studiranja u Španiji, putem kontakt forme na našem sajtu možeš u bilo kom trenutku stupiti u kontakt sa njima.

Otkrij šta sve Global Study ima u ponudi za tebe!

Konsultacije

Razgovor sa mentorom će vam pomoći da odaberete pravi program za studije ili drugu vrstu školovanja.

Priprema dokumentacije

“Dobra priprema je pola posla” je parola svih naših mentora, zato je važno da svoju dokumentaciju za upis pripreme stručnjaci sa godinama iskustva iza sebe

Apliciranje na fakultete

Naši partneri se oslanjaju na procenu Global Study mentora u procesu apliciranja i zato aplikacije koje šaljemo imaju 100% uspeha pri upisu

Proces viziranja

Za vas pripremamo dokumentaciju, zakazujemo razgovore u ambasadi i pratimo status do trenutka dobijanja vize.

Pronalazak smeštaja

Bilo da ste na kampusu ili privatnom smeštaju važno je da pronađete pravo rešenje za stanovanje u drugoj zemlji. Naša povezanost sa lokalnim agencijama će vam biti od velikog značaja,

Pojedinačne usluge

Pored paketa usluga, nudimo i odvojene usluge izrade CV-ja, motivacionog pisma ili pisma preporuke.

Call Now Button