Italija je uvek spadala u najomiljenije putne destinacije. To je jedno vreme bilo zbog lepote države, turizma i šopinga, dok je danas jedan od glavnih razloga studiranje na prestižnim fakultetima.

Glavni razlozi za studiranje u Italiji su ponude raznih studijskih kurseva, lepota zemlje, duga i bogata istorija, odlični nastavni programi na fakultetima i želja za usavršavanjem jezika. Fakulteti u Italiji zahtevaju prolaženje određenog protokola za upisivanje internacionalnih studenata. Polazna tačka je odabir studijskog programa, zatim upis i apliciranje za vizu.

U Italiji je sistem obrazovanja 3+2 (3 godine osnovnih studija i 2 godine specijalističkih ili master studija). Upis na fakultete se održava u aprilu i maju i fakulteti primaju samo određeni broj stranaca, što znači da je potrebno krenuti sa prijavom na vreme, jer lista nije beskonačna. Naši studenti biraju Italiju kao destinaciju upravo zbog odnosa cena-kvalitet. Kvalitet akademskih studija je odličan dok je mogućnost dobijanja stipendija velika.

 

Saznaj više na besplatnim konsultacijama

Call Now Button