Austrija je definitivno zemlja koja je zanimljiva stanovnicima naše zemlje i zemalja u Regionu. Odlični uslovi za život, bezbednost, izuzetna socijalna politika i pozitivan stav prema internacionalnim stanovnicima- sve ovo čini Austriju “zemljom iz snova” za naše ljude/studente.

Ono što čini ovu zemlju interesantnom je i veliki izbor gradova za studiranje. Beč nije jedini grad koji se smatra studentskim, tu su i Salzburg, Linc, Grac i Insbruk koji su u potpunosti podređeni studentskom životu.

Iako je osnovni jezik za studiranje nemački, postoji veliki broj programa i univerziteta na kojima se studira na engleskom jeziku. Ukoliko se, pak, odlučite za studiranje na nemačkom jeziku to morate i dokazati.

Na univerzitetima se zahteva znanje na B2 ili C1 nivou znanja jezika, a ukoliko je u pitanju engleski onda je to TOEFL (minimum 550 poena) ili IELTS (5,5 ili 6,5 poena). Upis je ograničen rokovima i oni su sledeći – za studije u zimskom semestru potrebno je aplicirati do 1. septembra, dok za studije u letnjem semestru potrebno je aplicirati do 1. februara.

 

Saznaj više na besplatnim konsultacijama

Call Now Button